Posilování kloubní kondice. Centračně-stabilizační cvičení (2. vydání)



Posilování kloubní kondice. Centračně-stabilizační cvičení (2. vydání)
Autor: Petr Tlapák
Kód: | 9788074200533 |
Dostupnost: | skladem |
Posilování kloubní kondice. Centračně-stabilizační cvičení (2. vydání)
2. vydání knihy o centračně-stabilizačním posilování, jež se od „svalové“ koncepce prezentované v autorově předešlém bestselleru Tvarování těla pro muže a ženy (10. vydání) liší ve výběru i technickém provedení, zejména u cviků na páteř. Vysvětluje postupy při cvičení doma, ve fitness a posilovnách. Je určena nejen pro trenéry, učitele tělesné výchovy, fyzioterapeuty a pracovníky v oblasti medicíny zabývající se hybným systémem. Přes odbornost výkladu je srozumitelná i široké veřejnosti. Obsahuje také příklady tréninkových plánů, aby ji i začátečník mohl samostatně použít.
Zásady cvičení a nácvik dýchání
1. Východiska a zásady cvičení
2. Nácvik dýchání
3. Nastavení kloubů a nácvik jejich stabilizace
Zásobník cviků
4. Lopatky a ramena
5. Páteř
6. Pánev a dolní končetiny
7. Horní končetiny
Doplňková cvičení
8. Doplňková cvičení: PIR, PIP, strečink
9. Modifikace cviků z qi gongu
Příklady a shrnutí
10. Příklady cvičebních postupů
11. Shrnutí hlavních zásad, doporučení a cviků
Slovníček pojmů a doporučená literatura
--
Ukázky z knihy
Zadržení dechu a silový výdech (kap. 2, str. 46)
Příklady silového výdechu při tlacích a rozpažkách (kap. 2, str. 52-53)
Cvičení obouruč (kap. 4, str. 126-127)
Pilovitý sval (kap. 4, str. 136-137)
Práce nohy a s nohou (kap. 6, str. 230-231)
Stabilizace kyčlí (kap. 6, str. 243-244)
Popis chyb a správného provedení dřepu (kap. 6, str. 252-253)
Hlava (kap. 6, str. 254)
Horní končetiny (kap. 7, str. 262-263)
Qi Gong (Čchi-kung) (kap. 9, str. 302-303)
Rok vydání: | 2018 |
Počet stran: | 360 |
Rozměr: | 168x230 mm |
Vazba: | brožovaná |
EAN: | 9788074200533 |
ISBN: | 978-80-7420-053-3 |
Fotografie: | Zdeněk Dryák |
Poznámka: | 1466 fotografií |
Související zboží
Produkty kupované společně s tímto produktem

Jsou rostliny k jídlu? Jak se zdravě stravovat a vyhnout se potížím nejen při rostlinné stravě
Autor: Jiří Hotzký